Hoe een verkoop annuleren met een internationale kaart met magneetstrook

Er bestaat de mogelijkheid om een verkoopstransactie te annuleren. De klant moet binnen de kalenderdag met zijn bankkaart de verkoop komen annuleren.


Open de XENGO-app op de smartphone en druk op ‘Annuleer verkoop’.

welcome-screen-nl

Er verschijnt nu een boodschap: de klant moet de magneetstrook van zijn bankkaart door de gleuf van de XENGO-terminal halen.

card-reading-nl
xengo-screen

Op uw Smartphone verschijnt een lijst van de transacties van de dag die met dezelfde kaart werden uitgevoerd. Selecteer de transactie die u wenst te annuleren.


Let op: Indien u al een dagelijks overzicht van uw transacties heeft gevraagd, zijn deze al gewist uit het geheugen van de XENGO en kunnen ze niet meer geannuleerd worden.

 

Selecteer de transactie die u wilt annuleren. Er verschijnt een bericht in een apart venster. Druk op ‘Ja’ om de geselecteerde transactie te annuleren.

IMG_0508
IMG_0509

Er verschijnt nu een boodschap: de klant moet opnieuw de magneetstrook van zijn bankkaart door de gleuf van de XENGO-terminal halen.

card-reading-nl
xengo-screen-trx-ok

De volgende boodschap verzoekt de klant om het bedrag te bevestigen op de XENGO-terminal.

confirm-amount
xengo-amount-ok

Er verschijnt de boodschap ‘Annulatie goedgekeurd’ op de smartphone. Er kan een annuleringsbewijs verstuurd worden naar het e-mailadres van de klant.

Voor het versturen van het ondertekende ticket naar uw klant, zal u moeten ingeven welk e-mail programma u hiervoor wenst te gebruiken.


De klant mag zijn bankkaart terugnemen

Druk nu op ‘Stoppen’ en u belandt opnieuw in het beginscherm.

IMG_0512
IMG_0513